respublika.lt

Mirė aktorius Vytautas Paukštė

(24)
Publikuota: 2022 liepos 21 18:06:00, Eltos inf.
×
nuotr. 1 nuotr.
Mirė aktorius Vytautas Paukštė. Gedimino Savickio nuotr.

Eidamas 91-uosius metus mirė aktorius Vytautas Paukštė, Lietuvos kino ir teatro scenos legenda bei Klaipėdos miesto garbės pilietis. Liepos 2-ąją aktorius atšventė savo 90-ąjį jubiliejų.

 

Apie netektį „Facebook“ paskyroje pranešė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„... Netekome Vytauto Paukštės… Scenos korifėjus, ištisa epocha, Klaipėdos miesto garbės pilietis, Klaipėdos ir visos Lietuvos pasididžiavimas, o tuo pat metu žodžiais nenusakomai nuoširdus ir šiltas žmogus, išskirtinė Asmenybė... Beprotiškai skaudi netektis, be galo nuoširdi užuojauta artimiesiems ir visiems mums“, – rašo Klaipėdos meras.

V. Paukštė gimė 1932 metais liepos 2-ąją Kaune, 1957-aisiais baigė Lietuvos konservatoriją.

V. Paukštė sukūrė dešimtis vaidmenų teatre bei kine, yra Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi, Lietuvos nepriklausomybės medaliu, Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi.

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė užuojautą dėl iškilaus teatro ir kino aktoriaus V.Paukštės mirties.

„V.Paukštės kūrybinis kelias - tai ištisa Lietuvos teatro ir kino epocha, trukusi daugiau nei penkis dešimtmečius. Tai buvo vienas iš tų aktorių, kuriems prabilus nutyla triukšmas ir antraeiliai dalykai pasitraukia į šoną. Stiprus ir įtaigus, raiškiai tariamas žodis, būdingas būtent jo kartos aktoriams, nesumeluota emocija ir nuolatinis tiesos ieškojimas - tokį jį visi prisiminsime. Tikrai nepaprastai skaudu jį prarasti visai Lietuvos teatrą ir kiną mylinčiai bendruomenei", - sakoma prezidento užuojautoje.

Šalies vadovas reiškia nuoširdžią užuojautą V.Paukštės artimiesiems ir draugams.

„Tai skaudi netektis visos Lietuvos kultūrai. V.Paukštės talento gerbėjų atmintyje ilgam išliks ir ateities kartas įkvėps žavesį kėlusi aktorinė meistrystė ir sukurti vaidmenys. Nuoširdžiai užjaučiu artimuosius ir visus pažinojusius šią šviesią asmenybę", - užuojautoje sako premjerė I.Šimonytė.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (24)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kiek kiaušinių suvalgote per Velykas?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia kalba bendraujančių žmonių padaugėjo jūsų gyvenamojoje aplinkoje?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+5 +11 C

+6 +11 C

+7 +12 C

+9 +13 C

+12 +19 C

+18 +20 C

0-7 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s