respublika.lt

Energetikos ministerija: ir vienas dalyvis aukcione yra konkurencija

(57)
Publikuota: 2024 liepos 01 08:20:50, Danas NAGELĖ
×
nuotr. 1 nuotr.
Asociatyvi EPA-Eltos nuotr.

Energetikos ministerija visais būdais stengiasi prastumti vėjo jėgaines jūroje, tam pasitelkia net įstatymų pataisas, kad būtų galima aukciono laimėtoju pripažinti, jeigu dalyvauja tik vienas dalyvis. Esą ir tokiu atveju užtikrinama... konkurencija.

 

Gerbiamas ministre, Seimas skubos tvarka nagrinėja jūsų ministerijos iniciatyva atkeliavusį Atsinaujinančių išteklių įstatymo 22 straipsnį. Dėl jūrinio vėjo aukcionų rengimo tvarkos pakeitimo, kad būtų galima aukciono laimėtoju pripažinti, jeigu dalyvauja vienas dalyvis. Jūs turbūt girdėjote Seimo Ekonomikos komitete, ką išdarinėjo jūsų viceministrė teigdama, jog vis tiek konkurencija bus užtikrinta, jeigu dalyvaus ir vienas dalyvis. Nesvarbu, jisai greičiausiai nežinos, kad dalyvauja vienas, ir čia bus sukurta tokia konkurencija. Kas čia per ekvilibristika?" - energetikos ministro Dainiaus Kreivio pasiteiravo parlamentaras Artūras Skardžius.

„Reikia atminti, kad, norint turėti nuosavą elektros gamybą, reikalingos elektros gamybos instaliacijos. Patys puikiai suprantame, kokia šiandien yra geopolitinė padėtis ir matome, kaip noriai ateina investicijos į šitą regioną. Jeigu dar norime laukti, kol pasibaigs karas, kol išsiskirstys debesys, kurie susikaupę virš regiono, galime laukti dar 5 ar 10 metų.

Šiuo atveju nėra galimybių laukti, kol šalia Lietuvos vyksta daugybė jūros aukcionų, ateis dar 10 ar 15 investuotojų. Kadangi aukcionas yra uždaras, dalyviai nematys, kiek dalyvių yra, tai ir pasiūlymą gali pateikti tik vieną kartą, jis nebus atviras, nebus internete. Pateiki pasiūlymą, tavo pasiūlymas fiksuotas ir tu nežinai, kiek daugiau dalyvių. Todėl yra uždaro tipo aukcionas. Kadangi aukcionas yra uždaras, manome, kad dalyviai, ar bus vienas, ar trys, ar keturi, pateiks iš karto aukščiausias kainas", - tikino D.Kreivys.

 

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
15
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (57)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar jums tenka dirbti savaitgaliais?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar kada nors šaudėte iš šaunamojo ginklo?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+10 +19 C

+12 +17 C

+11 +19 C

+13 +21 C

+15 +23 C

+19 +24 C

0-3 m/s

0-6 m/s

0-5 m/s