respublika.lt

Vokietijos gynybos ministerija planuoja gerokai padidinti armijos rezervą

(28)
Publikuota: 2024 birželio 09 11:57:00, Stasys Gimbutis, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Vokietijos gynybos ministerija planuoja gerokai padidinti armijos rezervą. Socialinio tinklo nuotr.

Vokietijos gynybos ministerija planuoja gerokai sustiprinti Bundesvero rezervą, kad jame būtų iki 60 000 vyrų ir moterų. Tai Berlyne žurnalistams pareiškė aukštas kariuomenės rezervistų reikalų pareigūnas.

 

„Esu įsitikinęs, jog privalome visiškai pritaikyti rezervą prie dabartinių saugumo politikos iššūkių, kad jis galėtų deramai paremti Bundesverą vykdant nacionalines ir NATO gynybos užduotis“, – sakė generalinio inspektoriaus pavaduotojas ir rezervistų reikalų komisaras generolas leitenantas Andreasas Hoppe.

Jo komentarai paskelbti likus kelioms dienoms iki to laiko, kai gynybos ministras Borisas Pistoriusas ketina trečiadienį pristatyti savo pasiūlymą dėl privalomosios karinės tarnybos modelio. Šios tvarkos buvo atsisakyta 2011 metais, o jos atnaujinimas Vokietijoje vertinamas prieštaringai.

„Mums reikalinga karinė tarnyba, kuri užtikrintų spartų mūsų Bundesvero augimą ir pasirengimą gynybai“, – penktadienį Berlyne vykusiame renginyje pareiškė B. Pistoriusas. Anot jo, rezervas taip pat turi būti gerokai padidintas.

Karas Ukrainoje privertė Vokietiją permąstyti savo gynybos poreikius

„Tokie, kokie esame šiuo metu, mes tiesiog neįstengsime išsilaikyti ir augti. Štai kodėl mums reikia rezervo, galinčio visiškai pakeisti pajėgas", – konstatavo A. Hoppe.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (28)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kokį poilsį renkatės Lietuvoje?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kokia oro temperatūra vasarą jums labiausiai komfortiška?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+17 +24 C

+11 +21 C

+17 +26 C

+18 +28 C

+28 +31 C

+18 +25 C

0-6 m/s

0-7 m/s

0-5 m/s