Kinijos mieste Czianiou, Sičuano provincijoje, vietinė kavinė tapo socialinių tinklų žvaigžde dėl neįprasto gėrimo - late kavos su kiaulių žarnų nuoviru. Apie tai pranešė laikraštis „SCMP".
Pasak įmonės savininko Čžano Juči, jam kilo idėja tuo pačiu metu reklamuoti regiono receptus ir savo kavinę.
Sičuane troškintos kiaulių žarnos yra populiarus patiekalas, o dabar šiuo skoniu galima mėgautis ir geriant kavą.
Gėrimas paruošiamas latę „pagardinant" 6 gramais žarnų sultinio - ši proporcija buvo nustatyta po daugybės bandymų.
Pasak Č.Juči, po to gėrimas tampa sūriai-saldus, primenantis „sūdytą sūrį".
Vienas puodukas kainuoja 32 juanius (apie 3,5 euro), o nuo birželio pradžios gėrimo pardavimai smarkiai išaugo - apie 80 proc. klientų išbando šią neįprastą kavą.
Dėl šios savotiškos kavos žmonės atvyksta net iš kitų miestų.
Nuomonės socialiniuose tinkluose apie šį receptą, kaip ir buvo galima prognozuoti, išsiskyrė: kai kurie mano, kad idėja yra įdomi ir nori paragauti tokios kavos, kiti vadina ją absurdiška.
Tačiau tai ne pirmas kartas, kai Kinija stebina keistais kavos eksperimentais.
Pavyzdžiui, kituose regionuose latė buvo „gardinama" aštriais pipirais ar keptais kirminais.