Šeimininkavimas namuose atima daug laiko ir jėgų. Palengvinti gyvenimą padeda nestandartinis požiūris į buitines problemas.
Greičiausias būdas atvėsinti arbatą
Pernelyg karštos arbatos gerti nesinori, tad nuolatos tenka laukti, kol ji atvės. Pasinaudokite šiuo praktišku patarimu, kaip greitai atvėsinti arbatą jos neskiedžiant vandeniu. Jums prireiks kelių šaukštelių: įdėkite juos į puodelį su karšta arbata, ir deginamai karštas gėrimas greitai atvės.
Tiesiog pridėti imbiero
Ar galima pakartotinai naudoti augalinį aliejų? Iš tiesų galima. Jeigu neilgai kepėte kokį nors patiekalą, tame pačiame aliejuje galima iškepti dar ką nors. Tik viena problema - aliejus prisigeria gaminamo patiekalo kvapo, dėl to jį ne visada patogu pakartotinai naudoti. Laimė, išeitis yra: įmeskite mažą imbiero šaknies gabalėlį į naudotą aliejų, ir pašalinis kvapas dings. Mat imbieras pasižymi dezodoruojamosiomis savybėmis.
Bulvės su cukrumi
Jeigu norite, kad verdamos bulvės nesukristų, į verdantį vandenį įberkite šaukštą cukraus. Saldinto vandens tankis yra didesnis negu bulvių, ir būtent ši savybė padeda išlaikyti virtų daržovių formą.
Panaikinti svilėsių kvapą
Prisvilo patiekalas? Jo ne tik nebeįmanoma valgyti, bet ir visoje virtuvėje tvyro svilėsių kvapas, kurį išvėdinti yra gana sunku. Nestandartinis sprendimas - mėgstami prieskoniai. Užvirinkite vandens ir įberkite į jį prieskonių. Truputį juos pavirinkite ir virtuvė prisipildys malonaus aromato, kuris nustelbs degėsių smarvę.
Per riebi sriuba
Jei jums atrodo, kad sriuba yra pernelyg riebi, tai nereiškia, kad ji - sugadinta. Ją dar galima išgelbėti. Jums prireiks tik paprasto ledo gabaliuko. Įmeskite jį į sriubą: ledas pasižymi savybe riebalų perteklių ištraukti į paviršių, ir tada jį bus galima lengvai susemti šaukštu.