respublika.lt

Greiti ir skanūs blynai pagal Ingą

(0)
Publikuota: 2021 gruodžio 16 17:08:57, saldukas.lt
×
nuotr. 1 nuotr.
Lietiniai blynai. saldukas.lt nuotr.

Blynai - kiekvienoje šeimoje, o ypač kurioje yra ir vaikų, sulaukia didžiausio džiaugsmo. Ir nesvarbu ar juos ruošime pusryčiams ar vakarienei, ar koks metų laikas, nes blynai gali būti patys įvairiausi, valgomi su įvairiais priedais, uogomis, uogiene ar net šokoladu, karamele, ar riešutų sviestu.

 

Taip pat mes juos kepame pačių įvairiausių formų: tradiciniai lietiniai ir jų variacijos su įdarais, širdelių formos čirviniai blynai, maži blyneliai su obuoliais ir cinamonu ir pan.

Todėl siūlau išbandyti keliatą nors ir paprastų, bet labai pamėgtų receptų.

Lietiniai blynai

Jums reikės ( blynų užteks 4 asmenų šeimai):

  • 700 ml pieno
  • 300 ml vandens
  • 500 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas aliejaus tešlai ir aliejaus kepimui
  • 1 šaukštas cukraus (pagal skonį)
  • Žiupsnis druskos

 

Blynų gaminimo eiga:

1. Kiaušinius, su druska, cukrumi ir aliejumi lengvai paplakame plakimo šluotele.

2. Į atskirą indą supilame vandenį ir pieną. Pusę šio kiekio supilame į kiaušinio plakinį.

3. Suberiame visus miltus. Labai gerai išmaišome. Gausis tiršta ir gana sunki tešla.

4. Po truputį maišant supilame likusį pieną su vandeniu. Tešla gražiai atsiskies ir taps gana skysta. Pilant ne visą skystį iš karto, o per du kartus, būsime garantuoti, kad tešla pavyks ir nebus gumuliukų.

5. Jei turime laiko, tešlą paliekame pastovėti (nors apie 30 min), kad miltai išbrinktų ir išsiskirtų glitimas. Tuomet blynai gražiai liesis keptuvėje ir neplyš.

6.Kepame blynus. Įkaitintą keptuvę patepame lašeliu aliejaus ir pilame tešlą, gražiai formuodami blynus. Gražiai apkepus, apverčiame.

Blynai valgomi su pačiais įvairiausiais pagardais: šaldytomis uogomis, uogiene, grietine, karamele, riešutų sviestu, lydytu šokoladu, maskarpone ir t.t.

Taip pat su lietiniais galime sukurti kas kartą vis naują receptą, įvyniodami pačius įvairiausius įdarus. Smaližiai džiaugsis gavę blyną su varškės, razinų bei bananų įdaru. O norintiems sočiau pavalgyti, siūlau pasigaminti su mėsos, kumpio, sūrio ar daržovių įdaru.

Įvyniotus blynus lengvai apkepkite keptuvėje.

Saldukas

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
0
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Kada puošite namus Kalėdoms?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Kurioje Baltijos valstybėje gyventi geriausia?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

-6 +4 C

-5 +6 C

+1 +6 C

-4 +5 C

-1 +3 C

+3 +8 C

0-11 m/s

0-7 m/s

0-7 m/s