Kai už lango sninga ar lyja, apima ne tik tingulys... Taip norisi skaniai pasmaližiauti, virtuvėje praleidžiant kuo mažiau laiko.
Karamelė, šokoladas, riešutai - tobulas derinys prie šiltos arbatos puodelio.
Jums reikės:
• 2 pakeliai sausainių
• 1 indelis sutirštinto karamelizuoto pieno („Rududu")
• 180 g sviesto
• 4 šk. kokybiškos kakavos (arba 1 plytelė juodojo šokolado)
• Smulkintų žemės riešutų
• Datulių
Gaminimo eiga:
• Sutrupiname sausainius į kelias dalis.
• Ant viryklės dedame puodą, o jame lydome sviestą ir „Rududu". Sviestas išsilydys, o karamelizuotas kondensuotas pienas sušils. Neišsigąskite, kad jis liks ne vientisas. Vėliau viskas puikiai susimaišys. Į pabaigą dedame kakavą ir viską gerai išmaišome.
• Šiltą sviesto mišinį pilame ant sausainių. Ir labai gerai išmaišome. Sausainiai turi būti „apsivėlę" ir sudrėkę. Suberiame riešutus ir pasmulkintas datules.
• Ant kepimo popieriaus dedame visą masę.
• Suspaudžiame ir suformuojame „dešrą". Atvėsus dedame į šaldytuvą keliom valandom, o dar geriau per naktį.
• Gerai sustingusį pjaustome riekelėmis.
Patarimai:
• Galima dėti razinų ar džiovintų spanguolių.
• Vietoj „Rududu" galima naudoti paprastą kondensuotą pieną.
• Galima „tinginį" formuoti Jūsų pasirinktoje kepimo formoje, tik nepamirškite patiesti kepimo popierių ir formuojant gerai suspausti.