Gaivios salotos su vištiena.
Salotoms jums reikės:
Lapinės salotos
Ridikėliai
Saldžioji paprika - spalva ir forma nesvarbi
Cukinijos
Pomidorai, geriausia tinka mažesni
Špinatai
Aisbergo salota
Alyvuogių aliejaus arba Jūsų mėgstamas užpilas
Prieskoniai - šiuo atvejus naudosime Provanso žolelių mišinį
Vištienos krūtinėlė:
Vištienos krūtinėlė - apie 150g
Prieskoniai - Rojaus paukštė
Juodieji pipirai pagal skonį
Druskos
Salotų paruošimas
Kaip visada prieš pradedant dirbti su salotomis reikia jas gerai nuplauti ir nusausinti ( tiesiog palikti, kad nuvarvėtų).
Kaip pastebėjote, produktų sąraše nenurodžiau kokio kiekio reikia, o gi todėl, kad mūsų produktai yra skirtingi ir viskas priklauso kaip mėgstate salotas.
Vištienos paruošimas
Vištienos krutinėlės paruošimas yra labai paprastas.
Visų pirma nuplauname vištieną, tada gabaliukus kuriuos naudosime salotose papjaustome smulkiau ir aišku, galima pasilikti gražius kepsnelius, kurie puikiai tiks prie mūsų gaivių salotų.
Marinavimas - apibarstome vištieną Rojaus paukštes prieskoniais ir įdedame pagal skonį druskos, nes patys prieskoniai yra be druskos, ir dar pagal skonį juodųjų pipirų.
Viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti šiltai apie 30-60 min , šaltai laikant galima marinuoti apie 12-24 h, jeigu planuojate kitai dienai.
Ir paskutinis etapas, tai kepimas - vištienos krūtinėle labai greitai kepa, todėl ilgai laukti nereiks.
Gaivios salotos su vištiena - pjaustymas - maišymas
Ką čia pribursi - juk salotos. Viską supjaustom pagal skonį ir norą, patarčiau per smulkiai nepjaustyti, kad daržovės ir salotos išlaikytų savo tekstūrą ir savo gaivų skonį.
Išdėlioti ar maišyti, čia irgi susiduria dvi stovyklos, kai kurie mėgsta sudėti salotas sluoksniais, kaip pataluose, kiti tiesiog viską išmaišo. Vienas būdas turi privalumą - tai maišymas, nes taip mūsų užpilas ir prieskoniai išsimaišo tolygiai, bet taip rizikuojat sutraiškyti salotas ir visos gardžios sultys atsiras dugne, todėl maišykite atsargiai.
Ir žinoma paskutinis akcentas tai prieskoniai ir užpilai, šiuo atveju naudojame Provanso žolelių mišinį ir šalto spaudimo alyvuogių aliejų, bet galite neapsiriboti ir naudoti tiek kanapių aliejų ar baziliko aliejų, ar net įvairius balzamiko padažus.