respublika.lt

Ko niekada nevalgytų profesionalus degustuotojas?

(32)
Publikuota: 2022 lapkričio 06 15:00:00, Jurga DRUNGILAITĖ
×
nuotr. 1 nuotr.
Laidos „Virtuvės istorijos“ svečias - Rimvydas Širvinskas-Makalius. Sauliaus Čirbos nuotr.

Užkietėjęs keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius yra išmaišęs didžiulę dalį pasaulio ir išragavęs įvairiausių šalių patiekalų. Tiesa, jis prisipažįsta pats gaminti nemėgstantis ir mieliau save vadina profesionaliu degustuotoju.

 

Įsitikinęs, kad vienas geriausių būdų pažinti šalies kultūrą yra paragauti vietinių gaminamų patiekalų, R.Širvinskas-Makalius TV3 laidoje „Virtuvės istorijos" pasakojo, kodėl jis, pavyzdžiui, itin pamėgo tailandiečių virtuvę.

„Man teko mėnesį praleisti Tailande. Nustebau, kai mano kolegos tailandiečiai pasakė, kad įsirenginėja naujus namus, tačiau virtuvės juose nebus. Savo namuose jie planavo turėti tik mikrobangų krosnelę ir arbatinuką. Pasirodo, tailandiečiai apskritai nėra pratę maisto gaminti namuose - jie visuomet renkasi valgyti gatvės maistą. Būtent jie taip valgyti pripratino ir mane - vietinėse kavinukėse maistas gali tekainuoti vos 1,50 euro", - pasakojo Makalius.

Garsus keliautojas sakė, kad visuomet besisvečiuodamas svetur ryžtasi paragauti naujovių, tačiau ne visuomet ragaujamas maistas palieka tik gerus įspūdžius. Pasak R.Širvinsko-Makaliaus, kelių kelionių metu jis buvo ne sykį šokiruotas.

„Viešėdamas Malaizijoje norėjau paskanauti jų vietinio maisto. Tuomet vienoje kavinukėje man atnešė lėkštę milžiniškų, dar gyvų kirminų. Šio patiekalo ragauti tuomet atsisakiau, tačiau viešint Filipinuose vietiniai įsiūlė man paragauti medžio kirminų. Dar gyvus juos reikia pamirkyti acte, citrinos rūgštyje, sojoje ir tuomet galima ragauti. Vietiniai tokį delikatesą prilygino mūsų austrėms. Susigundęs paragavau pusę kirmino, tačiau daugiau tokios patirties nebenoriu. O Seišeliuose man yra tekę ragauti ir šikšnosparnių. Vis dėlto bėgant laikui supratau, kad maistas man yra susijęs su malonumo jausmu. Tai - pasimėgavimas, o ne keisčiausių dalykų pasaulyje išbandymas", - sakė žinomas vyras.

O prakalbęs apie malonumus, R.Širvinskas-Makalius prisipažino, kad mylimiausia jo virtuvė yra itališka. Tačiau skaniausią šios virtuvės patiekalą jis atrado netikėtoje erdvėje. „Man teko daug kartų plaukti italų kompanijos kruiziniais laivais, kuriuose galima ragauti tik itališko maisto. Teko matyti, kaip gyvai gaminama mocarela, kepamos šviežios picos. Vieną skaniausių itališkų picų esu ragavęs ne Italijos restorane, bet būtent kruiziniame laive. Tai išgirdę, dažniausiai aplinkiniai ima juoktis, tačiau tai yra visiška tiesa", - sakė R.Širvinskas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
9
F

Sekite mus „Google“ naujienose.

Esame Facebook: būk su mumis Facebook

Esame Youtube: būk su mumis Youtube

Esame Telegram: būk su mumis Telegram

Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (32)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar reikia reformuoti Konstitucinį Teismą?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar Donaldas Trumpas padarys Ameriką vėl didžią?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+14 +19 C

+11 +17 C

+14 +20 C

+14 +21 C

+17 +24 C

+23 +25 C

0-6 m/s

0-5 m/s

0-4 m/s