respublika.lt

Kijeve nugriaudėjo sprogimai

(70)
Publikuota: 2024 birželio 12 09:26:00, Rasa Strimaitytė, Elta
×
nuotr. 1 nuotr.
Socialinio tinklo nuotr.

Ukrainos gynyba naktį į trečiadienį atrėmė didelį Rusijos oro smūgį prieš sostinę Kijevą. Rusų pajėgos, Ukrainos duomenimis, naudojo sparnuotąsias ir balistines raketas, taip pat dronus.

 

3 mln. gyventojų turinčiame mieste naktį girdėjosi priešlėktuvinės gynybos ugnis. Du kartus buvo paskelbtas oro pavojus – jis iš viso truko dvi valandas.

Krentančios raketų nuolaužos už miesto sukėlė kelis gaisrus, tinkle „Telegram“ pranešė Kijevo srities administracija. Užsiliepsnojo neįvardytas pramoninis pastatas. Taip pat apgadinta degalinė, garažai ir keli privatūs pastatai. Nukentėjo vienas žmogus.

Karinių oro pajėgų duomenimis, į Kijevą buvo paleistos keturios „Ch-101“ ir „Ch-555“ tipo sparnuotosios raketos ir viena hipergarsinė raketa „Kinžal“. Visos jos numuštos, pranešė karinių oro pajėgų vadas Mykola Oleščukas. Sunaikinti ir visi 24 į Ukrainą paleisti rusų koviniai dronai. 

Anot duomenų, gynėjai bejėgiai buvo prieš vieną „Iskander-M“ tipo balistinę raketą, paleistą į šalies pietus.

Ukraina daugiau kaip dvejus metus ginasi nuo Rusijos agresijos. Dauguma jos miestų nėra taip gerai apsaugoti nuo oro smūgių kaip Kijevas.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
L
11
F
Parašykite savo komentarą:
 
Komentuoti
Skaityti komentarus (70)
Respublika.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, keiksmažodžiais pagardintus, su tema nesusijusius, kito asmens vardu pasirašytus, įstatymus pažeidžiančius, šlamštą reklamuojančius ar nusikalsti kurstančius komentarus. Jei kurstysite smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokio pobūdžio neapykantą, žvirbliu išskridę jūsų žodžiai grįždami gali virsti toną sveriančiu jaučiu - specialiosioms Lietuvos tarnyboms pareikalavus suteiksime jūsų duomenis.

Dienos klausimas

Ar reikėtų mažinti PVM maitinimo įstaigoms ir restoranams?

balsuoti rezultatai

Apklausa

Ar naudojatės socialiniu tinklu „Telegram“?

balsuoti rezultatai

Respublika
rekomenduoja

Labiausiai
skaitomi

Daugiausiai komentuoti

Orų prognozė

Šiandien Rytoj Poryt

+12 +17 C

+11 +17 C

+12 +16 C

+22 +26 C

+22 +27 C

+22 +23 C

0-5 m/s

0-3 m/s

0-3 m/s